Tatranský denníček: deň šiesty ("oddychový")

14. 09. 2008 20:20:34
Vyspávali sme aspoň do ôsmej a postupne sa prebúdzali v mäkkých perinkách. O pol deviatej sa prišli rozlúčiť Igor a Janka, lebo plánovali ísť domov skôr (boli ubytovaní v dome oproti) a my ostatní sme sa dohadovali, ako dnes budeme relaxovať.
Suvenir z Tat. Lomnice
Suvenir z Tat. Lomnicedivjak


Nastal problém - časť výpravy chcela ísť na večerné kúpanie do Popradu, ktoré je od piatej do desiatej večer. Vzhľadom na to, že niektorí sme mali dohodnutú túru na ďalší deň a museli ísť skoro spať, nechcelo sa mi dávať 280 Sk za dve hodiny kúpania. Viem, som skúpa.

Ďaľšia vec, ktorá sa musela zorganizovať, bol darček pre Olinku. Pozostával v zjazdení bobovej dráhy v Tatranskej Lomnici. Navyše, ako sme sa dozvedeli ráno, ja aj ona sme mali k narodeninám ešte MASÁŽ. Wow. Paráda. Ešte som na nej nikdy nebola! Nebolí to?

Tak sme sa nakoniec dohodli - všetci do T. Lomnice, potom sa rozdelíme, časť pôjde do Popradu a druhá časť sa pokúsi nájsť bazén v Smokovci a dáme si masaž. My zároveň zájdeme do kancelárie horských vodcov a dohodneme sa na zajtra.

Celá akcia sa nám skomplikovala tým, že sme chceli Olinke dať aj tričko s motívom Tatier - no a to musel niekto kúpiť. Takže väčšina nás pokračovala do Lomnice a Roman s Aničkou išli kúpiť do Smokovca tričko s tým, že prídu ďaľším vláčikom. My sme si zatiaľ v Lomnici pozreli suveníry, kúpili zmrzlinku, vybrali peniaze a navštívili WC.

Keď sa vrátili Romanovci, vyrazili sme smerom k bobovej dráhe. Olinke sme dali oba darčeky, ktoré ju potešili, aj keď dráhy sa najprv trochu bála. Nakoniec však zjazdila obe hneď po sebe a vcelku ju to bavilo :-) Následne chalani (Agar, Ďuro a Jiřík) pokračovali do Popradu a náš zbytok sa nechal zviesť do Smokovca, kde sme chceli nájsť bazén.

Už sme mali informácie, že na konci Smokovca je veliký hotel aj s bazénom - hor sa doň! Prišli sme do hotela až po druhej, takže sme mali smolu - od druhej začína wellness a vstupné tým pádom stúpne na 500 Sk. Ha ha. Pani na recepcii bola veľmi zlatá a hľadala nám na internete ďaľšie možnosti, ale najlepšie vyzeralo vrátiť sa do Lomnice a ísť na bazén do hotelu tam.

Predtým sme však navštívili kanceláriu vodcov a potvrdili záujem o vodcu na zajtra, pani v kancelárii nám povedala, že sa s ním stretneme o 5.30 vo Smokovci. Obvykle sa chodí až z Tat. Polianky, ale my sme mali problém sa do nej tak skoro dostať, lebo prvý vláčik tam prišiel až o 5.47.
Zašli sme si do potravín na obed a následne nás Roman, Keiko a Anička odprevadili na masáž, pričom potom mali ísť na bazén do Lomnice.

Pani Katka na masáži bola veľmi milá a príjemná, vypýtali sme si masáž nôh a chrbátu s plecami - to čo sme ten týždeň najviac potrápili. Počas masáže som od nej vyzistila, že ju práca baví, že jej je jedno, či masíruje muža alebo ženu a že jej tam takmer každý zaspí. Po pol hodine som sa tomu vôbec nečudovala, bolo to úžasne pohodové, príjemné a voňavé :-) Po mne išla Olinka a ja som zatiaľ polospala na gauči pod dekou. Medzitým nám zaklopala Keiko a povedala, že ostali nakoniec v rodinnom bazéniku v tomto hoteli - aké ideálne riešenie! Ideálne bolo aj tým, že boli v bazéniku sami.

Po všetkých relaxačných procedúrach sme sa vrátili do Lesnej, spravili večeru a pobalili batohy. Anička ešte mala starosti o svoje poistenie - mala len turistické, ktoré jej platilo do 2000 mnm a tak bola zvedavá, či je v cene výletu aj nejaké vysokohorské. Rozhodla sa zavolať vodcovi a keď zložila, povedala nám so strachom v očiach: "To je nějaký starý dědek.. mu trvalo tři sekundy než něco řekl..." Pozreli sme sa na seba a zhodnotili, že zajtrajšok bude ešte veľmi vtipný!

Autor: Ivana Uhríková | neděle 14.9.2008 20:20 | karma článku: 8.77 | přečteno: 628x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 20.18 | Přečteno: 274 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 286 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.55 | Přečteno: 501 | Diskuse
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 892

Píšem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...